/*alt='' class='fade' */

Hamburgare delux...

Helgen var inriktad på oralt unnande vilket det också blev. Förutom sillen som ströps och lades i lag så gjordes också sjukt fina hamburgare på egenmald högrev blandat med rimmat sidfläsk direkt från Frölunda lilla saluhall. Varför jag maler själv handlar mycket om att jag gillar grejen med att stå och pula i köket en hel eftermiddag samt att jag vet vad färsen består av och att jag kan blanda som jag vill.

Då sillen var inlagd kom hungern krypandes samt att jag väntade besök från vännerna som skulle komma och äta en förbjudet god burgare. Tanken var att jag skulle göra en riktigt tjock tryffelbearnaise till burgaren men lite för sent insåg jag att min dragon var näst intill slut, sjukt orutinerat. Såsen som blev var dock helt ok efter att Daniel satt sin prägel på den med vinäger och worshestershiresås.

Recept burgare 250g, 4 pers.
600 gram jäkligt fin högrev från nära gårdar
400 gram jäkligt fint rimmat sidfläsk från nära gårdar
Salt
Svartpeppar


Tog sats, kryddade, skrek och stekte

Recept, grym burgarsås med soltorkade tomater.
3 äggulor
150 gram riktigt smör
1 schalottenlök
1-2 msk vinäger
Worshestershiresås
Vitpeppar
3-5 torkade tomater


Äggulorna lades i en bunke och fick uppnå rumstemperatur samtidigt som smöret smältes och fick svalna också det till rumstemperatur. Finhackad schalottenlök, vinäger och knappt en tesked dragon kokades upp och fick stå och sjuda några minuter innan detta silades. Även detta skulle svalna till rumsteperatur. Anledningen till att jag låter allt värmas upp eller svalna till rumstemperatur är för att slippa blanda ihop såsen över vattenbad eftersom att risken att det skär sig är mycket större då.
Äggulorna och vinägerkoket vispades upp ordentligt och det skirade smöret tillsattes droppvis medan vispen gick på högvarv. Då man skirar smör separerar det från saltet och denna bottensats skall inte droppas med ned i ägget.
Då smöret var tillsatt och såsen hade fått en go konsistens tillsattes några droppar tryffelolja, finhackad torkad tomat, vitpeppar och worshestershiresås efter behov.

Bacon stektes, tomat skars upp och inlagd gurka förbereddes. Bröden genomgick en en snabb rostning innan och sedan var det bara att avnjuta med en fantastisk IPA.

Det är svårt att inte ge sköna betyg på en riktigt välgjord burgare så den här hamnar på 8 monstruösa gjutjärnsgrytor av 10 möjliga.

Lämna gärna en kommentar nedan.