Håglös blick och dålig hållning i badrummet framför speglen avslöjade snabbt att de tre ölen troligen var några fler. IPA, APA och en och annan Ale hade passerat den nu torra strupen och hungern hängde likt orosmoln över mig. Klockan visade tidig eftermiddag så en enkel frukost var uteslutet men att göra en stek på vildsvin var också det uteslutet. Kylen med sitt svinaktiga innehåll belyste min lekamen föraktfullt när denna öppnades och en kort inventering visade att det minsann fanns plats för en enklare men robust steak sandwich...
Recept, Steak sandwich som jag gjorde den.
2 Skivor grovt bröd
Smör (Riktigt smör)
Fransk senap
200 gram kött från mör del, gärna nöt eller vilt
Sallad
Inlagd rödlök (rödlök lagd i 1-2-3-lag) Recept här
Rostad lök
Senaps creme (Dijon, creme fracihe, honung, salt och peppar)
Salt
Färskmalen svartpeppar
Körsbärstomater
Köttet vändes i salt och peppar innan det lades i en riktigt upphettad och rikligt inoljad grillpanna. Enligt Hestons teknik stekte jag nu 15 sekunder på varje sida flera gånger om till köttet nått en medium-rare-status.
Brödet rostades och rikligt med riktigt smör breddes på första skivan. Andra skivan täcktes med Dijon innan salladen. Köttet trancherades med råge och placerades på salladen. Topping med inlagd rödlök, rostad lök och senapscreme.
Jag tackar mig själv för min optimism att ta fram kött dagen innan för upptining, mackan satt som en påklistrad fläskläpp och den klassiska matkoman började komma vandrande likt en mörk vålnad...
9 monstruösa gjutjärnsgrytor av 10 möjliga, badaboom!
5 Kommentar(er)
Ingen dålig återställare :-) Dubbelt upp med lök också. Se upp därnere! Hoppas koman har lagt sig så att man får se vad du hittar på med svinet.
@Lotta; jodå, återställd är man allt. Svinet gick åt till mackan :D En bit lämnades också till sambons son så han kunde gotta sig lite också.
När jag klickade på en länk till din blogg trodde jag först att jag skulle få recept på en massa soppor. Idag är nordanvinden så frisk och himlen så grå att jag blev sugen på något salt och värmande. ( Ja, jag äter annat än glass, även om man kanske inte tror det vid ett besök på min blogg)
Nu hittade jag inte direkt soppor här, men väl en massa andra mustiga mumsiga recept som jag blev sugen på att prova. Den här återställarmackan skulle ju passa ypperligt som en försenad frukost eller tidig lunch.
Tack för inspirationen :)
Wow!...no we talking! så läcker så det förslår och nått att bita av i.
@Tina; tack!
Det var sjukt gott och här är det det enkla som talar. En steak sandwich kan varieras i det oändliga, favoriten är ändå Bookmakern :-D
Skicka en kommentar