Skaldjurpasta...
Etiketter:
Egentillverkning /
Pasta /
skaldjur /
Sås
Inhandla musslor hos den galne fiskhandlarn som förövrigt svär på att musslorna är svenska och kravodlade. (det hade räckt med att visa etiketten)
Hacka lök och vitlök och fräs dessa i en liten kastrull.
Tillsätt ekologiska krossade tomater. (då det är säsong, använd hela svenska tomater för godare smak)
Hacka ytterliga lök och vitlök och fräs dessa i en större traktörpanna eller gryta som rymmer hela pastakoket sedan.
Fyll på med sambons finfina rosévin som du hittade i kylen av en slump.
Koka musslorna i sambons rosévin och undra ifall det är ok eller om det kommer göra ont sedan.
Plocka ur musslorna då de öppnat sig.
Häll på grädde i vin och musselspadet samt tillsätt skal från räkor.
Smaka på en av räkorna som ligger och väntar på att bli tillsatta till pasta såsen.
Låt grädd- och musselblandningen sjuda i 30 minuter och sila sedan bort skal och lök.
Gör en redning av vatten och vetemjöl, tillsätt denna till såsen.
Tillsätt tomatsåsen och låt sjuda ytterligare några minuter.
Njut av din egen röst då du tolkar Whitney Houstons "I will allways love you" i kanon med din andra personlighet. (det är inte många som klarar av det)
Börja koka pasta där enorma mängder salt är tillsatt.
Smaka av pastasåsen med salt och peppar.
Tillsätt finhackad persilja för det fina utseendets skull samt smak.
Tillsätt avrunnen näst intill klar pasta till såsen och låt dessa gå klart där i.
Tillsätt musslorna utan skal samt de skalade räkorna.
Rör ihop allt och smaka av ytterligare en gång och tillsätt något om så skulle behövas.
Ät, bli nöjd och klappa dig själv på magen
Få en smärre utskällning av sambon då hon kommer hem och saknar sitt rosévin.
Erbjud en skaldjurpasta, ta emot en -Nej, jag gillar inte skaldjur!
Erbjud en massage, slutet gott, allting gott.
Då man kokar musslor så här får man med mycket smak av hav som följer med igenom hela rätten vilket jag tycker är tacksamt. En god sälta från räkskalen gör sig perfekt här och sedan en avrundning med grädden.
Jag ger den här rätten 7 monstruösa gjutjärnsgrytor av 10 möjliga och rekommenderar alla som gillar pasta att inte vara rädda för att använda färska och levande råvaror :)
Talanglöst nog hade jag inga som helst måttenheter till denna pasta utan man får gå på känn vilket egentligen inte är så svårt då alla smaker är milda och man kan enkelt balansera smakerna med mer grädde, eller mer vin etc. Nedan har jag gjort en uppskattad list på hur mycket av varje jag använde.
Ingredienslista:
1 kg musslor
1/2 kg räkor med skal
4 Schalottenlökar
2 klyftor vitlök
1 tetra ekologiska krossade tomater
Rosévin (bör kanske vara vitt, men detta fungerade riktigt bra)
Vispgrädde
Finhackad persilja
Salt
Färskmalen svartpeppar
Chilipulver
Pasta
2 Kommentar(er)
Det här blir jag sugen på direkt! Såsen ser så där särskilt god ut. Tror att man (eller kanske bara jag?) är lite för feg med att *slänga i* räkskal eller t.ex. fiskrens (utan inävlor) som ger mycket smak. Det ska det ändras på!
För min del kan du göra en längre förklaring ännu längre, jag gillar verkligen din *skrivstil* ;-)
@Kajomida; tack för de orden :-) det kommer längre inlägg med min vanliga "skrivstil" men idag var en brått dag :-\
Skicka en kommentar