/*alt='' class='fade' */

Pyttipanna...eller pytt i panna...

Du glömmer väl inte att ta hand om resterna!?
Igår innan jag skulle till jobbet så gick jag igenom kylen för att se vad som fanns att äta. Resterna efter den citrusglacerade kotlettraden låg och vilade på sin sidenkudde i kylen och bredvid stod en bunke med kokt potatis.
Få saker går upp mot en hederlig pytt från rester så kött och potatis hackades ned i pyttstorlek samt att en gul lök också hackades.
Löken bryntes lätt i smör för att sedan få stadigt sällskap av potatisen som fick ta lite färg innan köttet tillsattes. Den överblivna dragonsåsen klickades i och späddes med en skvätt grädde. Det hela fick sedan en omgång av den obligatoriska svartpepparn och sedan även lite paprikapulver.

Perfekt lunch helt enkelt dock saknade jag stekt ägg men det hade inte kylen att erbjuda en dag som denna.
Det är gott, det är enkelt och det är framförallt enkelt och gott!
Serverade denna till mig själv direkt i pannan på altanen i solen. En lunch blir inte mycket bättre än så här.
Den här portionen ger jag 8 monstruösa lunchgrytor av 10 möjliga!

1 Kommentar(er)

Lotta i Två små kök 30 mars 2012 kl. 03:59

Några potatisar över och jag är igång! Älskar pytt som man gör själv. Ägg vill jag ha till då. Brukar aldrig "stuva" med sås men varför inte? Utmärkt sätt att ta vara även på flytande rester.

Om jag ändå hade några potatisar över...