Halv special...
Etiketter:
Egentillverkning /
Ketchup /
Korv
Det är en tröttsamt torsdag efter mycket jobb och annat som kombineras i en jäkla röra och matlagningen kommer lite på efterkant vilket jag inte gillar. Den sablars enkla pasta såsen framstår som en nobelmiddag från 1972 i jämförelse med vad som komma skall på dagens meny.
Jag har gjort det tidigare och skrivit om det här och jag kommer att göra det igen även om jag troligen aldrig kommer att skriva om det igen. Halv special, det är så enkelt att dreglande barn framstår som intelligenta. Det är så enkelt att även den person som tar 20 minuter på sig att koka snabbmakaroner skulle kunna klara av det. Det är så enkelt att ...
Väl hemma med min kära påse med ingredienser till dagens kanske inte bästa gastronomiska stund så passade jag på att skrika rakt ut då jag visste att ingen var hemma och att jag kände att det spände i skrikmuskeln.
Potatis skalades och ställdes på spisen och fick koka upp ordentligt i ungefär 5 minuter innan jag tog av dem från plattan och de fick stå i vattnet medan jag stekte på korven. Korven som är det svåraste att få tag på när det gäller att hitta den som innehåller mest köttmängd i procent och som inte innehåller en massa skit snittades nu upp lite elegant tvärs över så att det blev lite snygga steksnitt. Även om jag bara skall göra mat till mig själv så lägger jag några minuter på att göra det där lilla extra så att man åtminstone kan glädja sig åt att man ansträngt sig även om det inte är den roligaste maträtten.
Smöret i den väl instekta svarta gjutjärnspannan hade tystnat och den totala tystnaden gick som ett sus genom hemmet. Plattan sänktes till 4 av 9 och korvarna placerades med en omsorg som skulle kunna få vilket äldreboende som helst att bli förvirrat av avund.
Lagom brända på ena sidan var korvarna när jag vände på den vänster om och halt.
Potatisen hade mjuknat där den stod på ensam kant och vattnet hälldes av med en djup suck av trötthet och med en lättnad att jag snart skulle få trycka i mig ett gäng specialare och sedan ta de tunga stegen in till den svala sängkammaren och krypa ned även om klockan fortfarande bara var barnet.
Med en ballongvisp tryckte jag sönder potatisen och tillsatte en skvätt smör och en lika underlig mängd standardmjölk. Vispade upp ordenligt, tillsatte mer mjölk, vispade mer och smakade sedan av med salt och färskmalen vitpeppar.
Korven hade gjort sitt på spisen och den hamnade bestämt i ett ej hembakat korvbröd vilket stör mig. Jag måste verkligen komma igång och baka bröd känner jag.
På med en klick mos på korven, några picklade smågurkor på moset, hemmagjord ketchup på det och sedan toppa med rostad lök.
Med mos, ketchup och andra fagra ingredienser i mustachen satt jag nu i soffan och stirrade ut i det tomma intet. Mättnaden steg mig åt huvudet, allt blod ned i magen och tröttheten övergick sakta men säkert till en rejält kompakt koma.
Detta är inte mat från grunden helt klart, snarare mer åt halvfabrikat som jag inte på något sätt kan försvara. Ibland räcker inte tid och ork till att stånka korv ett par timmar innan man skall äta och då är detta ett alternativ som får fungera. Det finns bra korv att köpa som förvisso kostar några slantar mer än Dennis hotdog men om man inte äter korv särskillt ofta är det lätt värt vart enda krona.
Enkelhet, hyffsat gott, tidssparande och tidssparande är de ord som får skickas till juryn inför dagens betygsättning. 6 monstruösa gjutjärnsgrytor av 10 möjliga.
I övrigt var Molly inte nöjd med min insats idag!
1 Kommentar(er)
Hahahaha! BRA rutet! :-))
Skicka en kommentar