Vegetarisk lasagne...
Etiketter:
Pasta /
Vegetariskt
Receptet kom från någon sida på nätet i vanlig ordning och sedan sattes en bladhig nisch på den.
Recept, vegetarisk lasagne, 4 pers
1 paket ekologiska körsbärstomater
150-200 gram bladspenat
3 stora bananschalottenlökar
2 stora singelvitlökar
200-300 gram färska champinjoner
1 paket kvibille blåmögelost (100 gram?)
1 paket mozzarella (50-100 gram?)
1 liten förpackning naturel keso
2 dl riktig creme fraiche
1 paket färska pastaplattor

Champinjonerna delades på två eller fyra beroende på hur stora de var och slängdes med koreansk precision i en smörad panna och fick brynas fri från vätska på medellåg temperatur. Schalotten och vit lök hackades och slängdes även den ned i en smörad panna och fick bryna på medellåg värme till löken var mjuk och "glasig".
Champinjonerna var klara och lades över i en bunke och tomaterna delades på mitten innan den tog champinjonernas plats i pannan. Dessa fick bryna till de var mosiga och började släppa ifrån sig vätska.
Löken skrek då denna var klar och den tillsattes till champinjonerna i bunken och spenaten tog lökens plats i pannan. Spenaten fick bryna ihop till en liten hög och även denna tillsattes till bunken tillsammans med tomaterna. Vid det här laget börjar du säkert inse att allt skall ned i den återkommande förbannade bunken så att det blir en god fyllning av det.
Keso och creme fraiche tillsattes och rördes ned och även till sist ädelosten och hälften av mozzarellan.
En form smörades och några pastaplattor fick pryda botten innan ett lager fyllning tillsattes. Salt och peppar spreds över innan nästa lager pasta lades på. Lager på lager osv, osv..
Den sista biten mozzarella smulades i bitar och och spreds över toppen på lasagnen innan den ställdes i ugnen på 200 grader i ungefär 25 minuter.
Helt ok fungerande vardagsmat som är enkel och god. Tyckte den blev lite blöt så nästa gång är det kanske på tal om att minska på vätskorna.
Lite blandade salladsnötter och inlagd pumpa fick vara sidekick vid servering.
Den här rätten ger jag 7 monstruösa gjutjärnsgrytor av 10 möjliga.
2 Kommentar(er)
Eftersom dina soppor smakar så gott så får vi testa denna recept också!
Kul att höra. Lycka till!
Skicka en kommentar